-
Priprema15 min
-
Kuhanje5 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Prvo pripremiti šiš ćevap: Štapiće za ražnjiće namakati u vodi kako ne bi izgorili.
U manju zdjelu dodati suhe čili papričice i vodu. Ostaviti da se namaču oko 5 minuta, a zatim ih izvaditi iz vode i sitno isjeckati.
Na isti način isjeckati i ljute paprike šilje.
Zatim na dasku dodati i mljeveno meso, bijeli luk u granulama i so. U isto vrijeme sjeckati i miješati mljeveno meso s paprikama. Za to će vam biti potrebne 2 minute.
Smjesu s mesom podijeliti na 8 jednakih dijelova. Meso ravnomjerno rasporediti na štapiće za ražnjiće. Ostaviti ih najmanje 15 minuta u frižider.
Peći na roštilju ili grill tavi.
Salata: Luk izrezati na polukrugove, posoliti i zgnječiti kako bi omekšao.
Isjeckati peršun. Dodati mu luk, ekstra djevičansko maslinovo ulje i sumak. Izmiješati.
Šiš ćevap poslužiti uz lavash i salatu od peršuna i luka.
Zaključak
Ukoliko vam meso ne ostaje na štapiću, ubacite ga 15 minuta u frižider pa pokušajte ponovo. Takođe će vam pomoći i ako navlažite ruke hladnom vodom.
Domaći šiš ćevap
Sastojci
Follow The Directions
Prvo pripremiti šiš ćevap: Štapiće za ražnjiće namakati u vodi kako ne bi izgorili.
U manju zdjelu dodati suhe čili papričice i vodu. Ostaviti da se namaču oko 5 minuta, a zatim ih izvaditi iz vode i sitno isjeckati.
Na isti način isjeckati i ljute paprike šilje.
Zatim na dasku dodati i mljeveno meso, bijeli luk u granulama i so. U isto vrijeme sjeckati i miješati mljeveno meso s paprikama. Za to će vam biti potrebne 2 minute.
Smjesu s mesom podijeliti na 8 jednakih dijelova. Meso ravnomjerno rasporediti na štapiće za ražnjiće. Ostaviti ih najmanje 15 minuta u frižider.
Peći na roštilju ili grill tavi.
Salata: Luk izrezati na polukrugove, posoliti i zgnječiti kako bi omekšao.
Isjeckati peršun. Dodati mu luk, ekstra djevičansko maslinovo ulje i sumak. Izmiješati.